Autokoerier en Sorteerder in Amersfoort bij Fietskoeriers.nl

"Als je van variatie en verantwoordelijkheid houdt, dan is de functie medewerker sortering en koerier iets voor jou! Geen dag is hetzelfde. Ad hoc-situaties doen zich aan de lopende band voor. Inventiviteit, flexibiliteit en leiderschapskwaliteiten zijn als sorteerder en koerier dé ingrediënten die je nodig hebt." 

Jeroen Heederik – medewerker sortering en autokoerier Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is hét samenwerkingsplatform voor fietskoeriersbedrijven in Nederland. Samen bezorgen wij in alle grote steden van Nederland pakketjes van winkels en webshops op de fiets. Door alle pakketjes die in de stad bezorgd moeten worden aan de rand van de stad af te leveren en de fietskoerier de rest te laten doen, houden we pakketbusjes buiten de stad en zorgen we voor een slimme en schone stadslogistiek. Wij willen onze klanten totaal ontzien, daarom rijden wij buiten de steden met onze groengas auto’s om pakketjes te bezorgen. Zo zorgen wij voor een landelijke dekking van onze dienst en zijn wij ook meteen het meest duurzaam!

Onze werkwijze is succesvol. Het afgelopen jaar zijn we hard gegroeid en wonnen we de ‘Game Changer Award’, de innovatieprijs voor de Nederlandse Shopping Awards. In steeds meer steden maakt men kennis met de fietskoeriers die voor Fietskoeriers.nl fietsen. Steeds meer webshops, winkels en medewerkers reageren enthousiast. Het bezorgen van pakketjes door heel Nederland betekent dat er elke dag veel koeriers tegelijkertijd op pad zijn. Om ervoor te zorgen dat uiteindelijk alle pakketjes netjes op de plaats van bestemming worden afgeleverd, zijn we per direct op zoek naar een: 


Autokoerier en sorteerder (m/v) in Amersfoort bij Fietskoeriers.nl

Oproepkracht, minimaal 15 uur per week


De functie van medewerker autokoerier en sorteerder
De vestiging van Fietskoeriers.nl in Amersfoort is een belangrijke schakel in het same day delivery-netwerk van Fietskoeriers.nl. Hier worden alle pakketten gesorteerd die ’s avonds weer bezorgd moeten worden. Als medewerker autokoerier en sorteerder zorg je er in de middag voor dat alles gereed staat om alle autokoeriers – uit het hele land – met pakketten te ontvangen. Je zorgt ervoor dat alle autokoeriers meehelpen met de sortering van pakketten. Je ziet er op toe dat alle pakketten zorgvuldig en snel gesorteerd worden zodat alle koeriers op tijd weer op pad kunnen. Daarnaast rijd je zelf een autoroute om pakketten in de regio Amersfoort te bezorgen.

Hoe jouw werkdag als autokoerier en sorteerder bij Fietskoeriers.nl eruit kan zien
Het is 13.00 uur. Je opent de deur van de sorteringsafdeling en start de computer op om de binnengekomen mails voor de dag te checken. Een vraag van een planner vestigt je aandacht: een brievenbuspakketje dat onderweg is met de koerier van Zwolle moet niet met de fietskoerier, maar met de autokoerier mee. "We gaan het pakketje onderscheppen.", mail je terug. 

Rond 14.00 uur komt de eerste koerier binnen. Hij heeft een container vol met grotere en kleinere pakketten bij zich en hij drukt je een retourpakketje in je handen. Je checkt in het bezorgingssysteem of het pakketje alsnog aangeboden kan worden, of dat de bestelling geannuleerd is. Het pakketje kan mee! Ondertussen krijg je een telefoontje van de planner met de melding dat de koerier uit Nijmegen wat verlaat is door een lekke band. Je stelt de andere koeriers – die inmiddels zijn binnengekomen – op de hoogte van de vertraging. Ze moeten even wachten op hun collega. Iedere koerier helpt de ander ondertussen met het verdelen van de resterende pakketten over de verschillende containers. Een wijndoosje heeft geen label, constateert een de koerier van Tilburg. Je houdt het pakketje apart en overlegt telefonisch wat het verstandigst is om te doen met dit product. Rond 15.00 uur vertrekken je collega's. Je zorgt dat je collega's geen pakketten hebben achtergelaten en wenst ze vooral succes.

Na een laatste controle label je nog wat pakketten die naar het buitenland moeten, doet een eindrapportage van de dag en zorgt voor een opgeruimde sorteerruimte. Rond 16.00 uur maak je je op voor je autoroute. Een drukke avondroute ligt in het verschiet. Het is een race tegen de klok, maar het lukt! Rond 22.00 uur zijn alle pakketten geleverd. Leuke klanten heb je zojuist blij gemaakt met mooie producten, voedselboxen of hun lang verwachte bestellingen. Terwijl je de auto op slot doet besluit je morgen eens wat meer te letten op de koerier uit Tilburg. Hij leek wat in zichzelf gekeerd vandaag. Je gaat morgen even vragen hoe het met hem gaat en of je iets voor hem kan betekenen. De dag is voorbij gevlogen!

Onze nieuwe collega:

 • is beschikbaar tussen 12:00 en 22:00 uur;
 • is flexibel (en vindt het geen probleem om last minute opgeroepen te worden);
 • is in het bezit van een gezonde dosis energie;
 • werkt zorgvuldig, strak en zonder fouten;
 • weet van aanpakken;
 • kan goed overzicht houden en is stressbestendig;
 • presteert goed onder druk en neemt verantwoordelijkheid als dat nodig is;
 • communiceert tijdig en duidelijk;
 • is klantvriendelijk;
 • streeft in alles kwaliteit na. Je bent kritisch op je eigen functioneren maar ook op dat van je collega’s;
 • is woonachtig in de regio Amersfoort;
 • is in het bezit van een rijbewijs B.

Deze baan jou op het lijf geschreven?
Solliciteer dan direct via onderstaand sollicitatieformulier en vertel ons in een overtuigende motivatie waarom wij jou niet mogen laten lopen. 

Heb je toch nog vragen over de functie of de sollicitatieprocedure? Bel dan gerust naar 085 - 2733 273.

Succes!