Vacature Accountmanager New Business

28042017_Fietskoeriersnl_bewerkt_9_2_1_1.jpg

“Wat het werken voor Fietskoeriers.nl mooi maakt is dat je met een enthousiast en gedreven team bouwt aan een supergave dienst, in een booming markt waarin kansen voor het oprapen liggen. De vrijheid die je krijgt om vanuit jouw expertise een aanvulling te zijn in het team vraagt om verantwoordelijkheid, maar maakt dat we met z’n allen het beste in elkaar naar boven brengen.”

Thomas van Maanen – Productmanager Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is dé specialist op het gebied van de first en last mile in de stad. Wij bundelen de krachten van tientallen fietskoerierbedrijven in Nederland en zetten daarmee een voet tussen de deur in de e-commerce branche. Nu al bezorgen we met ons eigen bezorgnetwerk dagelijks duizenden pakketjes voor webshops op de fiets. Maar we willen meer. Fietskoeriers.nl staat voor een efficiënte en duurzame belevering van onze steden. Als white label partij voegen we de logistieke stromen van verschillende partijen samen in onze hubs aan de rand van de stad en rijden we deze op de fiets de stad in. Zo fietsen wij onze steden groen en maken we de wereld met elke gereden kilometer een stukje mooier.

Ons concept is succesvol. Zo wonnen we in 2017 als startup de Game Changer Award tijdens de Shopping Awards voor ons unieke concept op het gebied van groene pakketbezorging voor winkels en webshops. Het afgelopen jaar hebben we vele nieuwe klanten aan kunnen sluiten, maar er valt nog veel meer te halen. Om die reden zijn we dan ook op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van:

Accountmanager New Business Fietskoeriers.nl

40 uur

De functie van Accountmanager New Business
Als Accountmanager New Business bij Fietskoeriers.nl ben je verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten door het hele land. Jouw focusgebied is daarbij het binnenhalen van de “grote jongens” uit de Twinkle100. Je bent daarbij een gesprekspartner op niveau met veel kennis van de pakketmarkt. Je bent goed op de hoogte van de operationele en technische mogelijkheden binnen ons netwerk. Je investeert in het opbouwen van een relatie met klanten en het onderhouden van contact. Daarnaast fungeer je als verkoopondersteuning voor onze fietskoerierpartners in het land, waarbij je een adviserende rol inneemt. Naast je taken als accountmanager maak je samen met de operationeel manager, productmanager en manager partnerships onderdeel uit van het zelfsturend team van Fietskoeriers.nl. Hierbij ben jij een aanvulling in het team op commercieel gebied en bespreek en evalueer je plannen voor de langere termijn.

Hoe jouw werkdag als Accountmanager New Business bij Fietskoeriers.nl eruit kan zien
Op kantoor aangekomen begin je direct met de voorbereiding van een afspraak die later die ochtend gepland staat. Een grote webshop uit de Twinkle100 waar je na veelvuldig bellen – je bent immers niet voor één gat te vangen – op afspraak mag komen om pakketbezorging per fietskoerier te bespreken. Voordat je op pad gaat spreek je nog kort met de bedrijfsleider de mogelijkheden door voor het ophalen van de pakketten door één van de hublijnen die er toch al in de buurt komt. Ook bereid je de verschillende opties voor implementatie op IT-gebied voor, zodat je alles van A tot Z helder hebt.
In het gesprek met de Twinkle100 webshop weet je met jouw enthousiasme Fietskoeriers.nl te pitchen aan je gesprekspartners. Al snel merk je dat het enthousiasme aanslaat en doet steeds concretere voorstellen over hoe de samenwerking er op verschillende vlakken uit zou kunnen komen te zien.
Met het verzoek op zak om een offerte uit te brengen kom je aan op je kantoor. Je gaat meteen aan de slag om ze een mooi voorstel op de mail te zetten. Je hebt er een goed gevoel over!
Om de goede vibe van de ochtend vast te houden volg je aan het begin van de middag een aantal belafspraken op. Een aantal leads bestook je namelijk bijna wekelijks met een belletje, net zo lang tot je op afspraak mag komen. In het verleden heb je namelijk al vaker bewezen dat je met jouw enthousiasme en door continu te blijven bellen je jouw gesprekspartner uiteindelijk overstag weet te krijgen. En ja hoor, na een paar belletjes kun je een gave veelbelovende afspraak in je agenda noteren.
Later die middag schuif je aan bij de rest van het team van Fietskoeriers.nl voor een wekelijks overleg. Naast het bespreken van algemene zaken die er lopen deel je uiteraard het succes van je gesprek van die ochtend met de groep.
Aan het eind van de middag bel je met een aantal fietskoerierpartners die op gesprek zijn geweest met een aantal potentiële nieuwe klanten. Je vraagt ze hoe het is geweest en adviseert ze over het uitbrengen van een passend, maar concurrerend aanbod.
De dag is voorbij gevlogen. Met een lekker gevoel stap je op de fiets en keer je huiswaarts. Morgen staat weer een mooie afspraak gepland. Dat wordt weer knallen!

Onze nieuwe collega:
• Is in het bezit van een gezonde dosis energie!
• Weet de visie van Fietskoeriers.nl op een overtuigende manier over te dragen.
• Maakt realistische verkoopdoelen en kan dit omzetten in concrete acties.
• Is zich snel bewust van de operationele mogelijkheden op fietskoeriersgebied.
• Weet in een snel veranderende organisatie goed te functioneren en kan zijn of haar plek snel eigen maken.
• Denkt in oplossingen en kansen.
• Is innovatief en denkt actief mee om Fietskoeriers.nl sterker te maken.
• Neemt eigen verantwoordelijkheid en werkt transparant.
• Stelt teamprestaties voor eigenbelang.
• Heeft minimaal 3 jaar ervaring als accountmanager, het liefst in de e-commerce branche.
• Heeft minimaal HBO werk- en denkniveau.
• Is het liefst woonachtig in de regio Zwolle.
• Is in het bezit van rijbewijs B.

Deze baan jou op het lijf geschreven?
Solliciteer dan direct! Vertel ons in een overtuigende motivatiebrief waarom wij jou niet mogen laten lopen! Je brief mag je richten aan Arjan Engbers en kun je mailen naar personeel@cycloon.eu onder vermelding van “Sollicitatie Accountmanager New Business Fietskoeriers.nl”. Vergeet ook vooral je CV niet mee te sturen! Reageren kan tot 26 maart.

Heb je toch nog vragen over de functie, of de sollicitatieprocedure? Bel dan gerust naar 085 - 2733 273.

Succes!