Houd je winkel draaiend tijdens de lockdown met onze speciale ship-from-store-service! 🚴‍♀️🚴‍♂️📦📦🍃

Track & Trace

Wat zijn de stappen vanaf klant worden tot het versturen van je allereerste pakket via Fietskoeriers.nl met de speciale ship-from-store-service tijdens de lockdown? We zetten het voor je op een rij!

Stap 1: ontvang jouw persoonlijk klantaccount

Je ontvangt van ons een email met inloggegevens voor jouw persoonlijk klantaccount in ons eigen verzendsysteem. In dit verzendsysteem kun je heel gemakkelijk zendingen aanmaken, labels printen, statussen van je pakketten checken en afleverbewijzen inzien.

Met de ship-from-store-service die we in coronatijd aanbieden heb je geen webshop of koppeling met ons verzendsysteem nodig. Een klantaccount in ons verzendsysteem is genoeg.

Stap 2: je allereerste pakket versturen

Tijd voor je allereerste pakket! Je kunt in ons verzendsysteem zelf per bestelling een zending aanmaken of via een CSV-bestand adressen uploaden. Hulp nodig? We helpen graag. Samen zorgen we dat het tot in de puntjes geregeld is. We zorgen dat er een fietskoerier bij je klaarstaat, controleren je verzendlabels en bezorgen coronaproof jouw pakket.

Stap 3: klaar voor de start!

Zijn de stappen goed doorlopen? Dan zijn we helemaal klaar voor de start en kunnen we officieel los!

Wat gebeurt er als je jouw pakket hebt verzonden?

Jouw klant ontvangt na het plaatsen van zijn bestelling een e-mail met bezorginformatie en een link naar onze track-en-trace-pagina. Met zijn postcode en een unieke traceercode kan je klant in deze online omgeving de actuele status van zijn bestelling bekijken. Op het verwachte bezorgmoment staat er een fitte fietskoerier voor de deur die jouw pakket met een glimlach overhandigt.

Heeft je klant tijdens het bezorgproces vragen of wil hij zijn bezorgmoment of -locatie wijzigen? Geen probleem, ook dat regelen we voor je. Via de track-en-trace-pagina kan hij contact opnemen met de klantenservice van Fietskoeriers.nl. We zijn op werkdagen van 09.00 tot 22.15 uur bereikbaar.

Veelgestelde vragen

Je pakket bezorgen
 • Hoeveel bezorgpogingen doen jullie?

  We doen drie bezorgpogingen. Is het na drie pogingen nog niet gelukt, dan sturen we het pakket retour afzender.

  Bevat je pakket versproducten? Dan doen we één bezorgpoging. Kon het niet worden bezorgd, dan neemt de verzender contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Bezorgen jullie ook bij de buren?

  Ja, als er op het afleveradres niet wordt opengedaan proberen we het standaard ook bij de directe buren. Zo vergroten we de kans dat het pakket in ontvangst wordt genomen en de ontvanger van zijn bestelling kan genieten. Als zakelijke klant kun je ook kiezen voor de extra optie om niet bij de buren te bezorgen. We bezorgen dan alleen op het opgegeven adres.

  Zodra we een pakket bij de buren bezorgen doen we natuurlijk altijd een kaartje door de brievenbus van de ontvanger met het huisnummer waar het pakket is af te halen. Lukt het ook bij de buren niet? Dan proberen we het gewoon de volgende doordeweekse avond weer tussen 18:00 en 22:00 uur.

 • Wat gebeurt er met pakketten voor gebieden waar jullie niet fietsen?

  Hiervoor werken we samen met een autokoerierpartner: DHL. Zij bezorgen de pakketten voor ons die we niet op de fiets kunnen bezorgen.

Het is druk
Onze fietskoeriers trappen flink door om de vele online bestellingen te bezorgen. Toch zijn er in sommige fietssteden pakketten langer onderweg. Daarnaast heeft DHL, onze autokoerierpartner buiten onze fietssteden, momenteel vertraging. Bedankt alvast voor je begrip!

Lees meer