Planner Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is hét samenwerkingsplatform voor fietskoeriersbedrijven in Nederland. Samen bezorgen wij in alle grote steden van Nederland pakketjes van winkels en webshops op de fiets. Door alle pakketjes die in de stad bezorgd moeten worden aan de rand van de stad af te leveren en de fietskoerier de rest te laten doen, houden we pakketbusjes buiten de stad en zorgen we voor een slimme en schone stadslogistiek.

Het bezorgen van pakketjes door heel Nederland betekent dat er elke dag veel koeriers tegelijkertijd op pad zijn. Om ervoor te zorgen dat alle pakketjes netjes op de plaats van bestemming worden afgeleverd en overzicht te houden op het gehele logistieke proces zijn we per direct op zoek naar een:

Planner voor Fietskoeriers.nl

+/- 20 uur per week

De functie van planner
Als planner ben jij ervoor verantwoordelijk dat alle pakketten op tijd worden bezorgd. Dit doe je door zowel de fiets- als autokoeriers efficiënt en correct aan te sturen. Jij bent dan ook het eerste aanspreekpunt voor alle koeriers, je checkt of zij de routes op tijd rijden en ondersteunt koeriers wanneer zij vragen hebben. ’s Avonds ben je het aanspreekpunt voor klanten en ontvangers. Je bent er in je eentje verantwoordelijk voor dat alle ontvangers op de hoogte zijn van de status van hun pakket en zorgt voor beantwoording van eventuele vragen die binnenkomen.


Hoe jouw werkdag als planner bij Fietskoeriers.nl eruit kan zien

Je komt om 08:00 aan op kantoor. Je neemt plaats achter je computer in de control room en zorgt dat alle schermen gereed staan. Je opent de distributiemonitor waar alle te bezorgen pakketjes in staan, logt in in de blackboxmonitor waarin je alle autobewegingen op een kaart kunt volgen en opent je weekoverzicht om alles goed te kunnen coördineren vandaag.
Meteen gaat de telefoon. De eerste koerier belt je om te melden dat hij gaat vertrekken naar zijn eerste stop om daar een fulfilmentopdracht uit te voeren.
Om 12:00 begint pas het echte werk! De eerste koerier meldt zich om pakketjes op te halen bij alle fietskoeriershubs. Na acht keer gebeld te zijn weet je dat alle koeriers op tijd vertrokken zijn richting het sorteercentrum in Amersfoort.

Tegen 14:30 wordt je gebeld door de teamleider bij de sortering die die dag het sorteerproces leidt. Hij laat je weten dat alle koeriers op tijd zijn aangekomen en dat het sorteerproces voorspoedig verloopt. Hij verwacht dat iedereen met 20 minuutjes weer op pad is om pakketten af te leveren bij de juiste fietskoerierhubs.De koerier die op weg is naar Den Haag belt. Hij staat in de file en zal later dan gebruikelijk aankomen bij zijn laatste hub. Direct neem je contact op met de fietskoerier in Den Haag om hem van de situatie op de hoogte te stellen.
’s Avonds gaat het afleveren beginnen! De fietskoeriers gaan op pad en houden je op de hoogte van hun voortgang. In de tussentijd stel jij ontvangers op de hoogte wanneer er iets mis is gegaan met hun pakket vandaag. Alle vragen die binnenkomen via whatsapp, telefoon of de livechat probeer je zo goed mogelijk te beantwoorden, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

Om 22:30 verstuur je nog de laatste mail naar de klant om onze prestaties van vanavond aan te geven. Op een enkel pakket na weer alles bezorgd vandaag! Tijd om naar huis te gaan.Onze nieuwe collega:

  • Is in het bezit van een gezonde dosis energie!
  • Staat alle koeriers vriendelijk en rustig te woord.
  • Kan goed overzicht houden. In jouw functie kunnen veel verschillende zaken tegelijkertijd lopen, dus daar weet je goed mee om te gaan.
  • Vindt het leuk om in een dynamische en snel veranderende organisatie te werken.
  • Kan goed werken in teamverband.
  • Stelt zich flexibel op.
  • Vindt het niet erg om af en toe wat langer door te werken als dat nodig is.
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Beschikbaarheid op maandag, disndag en donderdag is een pré.
  • Is woonachtig in de regio Zwolle.

Deze baan jou op het lijf geschreven?
Solliciteer dan direct! Vertel ons in een overtuigende motivatiebrief waarom wij jou niet mogen laten lopen! Je brief mag je richten aan Arjan Engbers en kun je mailen naar personeel@cycloon.eu onder vermelding van “Planner Fietskoeriers.nl”. Vergeet ook vooral je CV niet mee te sturen!

Heb je toch nog vragen over de functie, of de sollicitatieprocedure? Bel dan gerust naar 085 - 2733 273.

Succes!