Persbericht: Fietskoeriers.nl nu ook in Gouda, Leeuwarden, Gorinchem en Uden

Het groene bezorgpeloton breidt uit!

Fietskoeriers.nl, de eerste en enige landelijk dekkende pakketbezorgservice op de fiets, bezorgt nu ook in Uden, Leeuwarden, Gorinchem en Gouda. Daarmee groeit het peloton naar 34 plaatsen en worden pakketjes op een schone en gezonde manier bezorgd.

Dat Fietskoeriers.nl hard groeit heeft voornamelijk te maken met de duurzame keuzes die steeds meer webshops maken. De verkeersdruk – zeker in de binnensteden – is enorm en de luchtkwaliteit gaat steeds verder achteruit. Fietskoeriers.nl is daarvoor dé oplossing. Vanaf 1 juni jl. zijn we gestart met fietsen in Uden, Leeuwarden, Gorinchem en Gouda.

Zo werkt Fietskoeriers.nl
De fietskoerier haalt de pakketjes op bij de webshop en brengt het naar de hub aan de rand van de stad. Groengasauto’s brengen de pakketjes naar het sorteercentrum. Na sortering gaat het naar de stad van bezorging. Bij de hub laadt de fietskoerier de pakketjes in zijn vrachtfiets en bezorgt het bij de klant. Dagelijks staat een peloton van zo’n 600 fietskoeriers klaar. Post Holland West (www.posthollandwest.nl) fietst de pakketten weg in Gouda, in Uden worden pakketten bezorgd door Groenbezorgen (www.groenbezorgen.nl), in Leeuwarden door FRL Fietskoeriers (www.fietskoerier.frl) en tot slot fietst in Gorinchem de Gorkumse Fietskoerier (www.degorkumsefietskoerier.nl).

Bezorging op dag van bestellen is mogelijk, maar een dag later is ook geen probleem. Buiten de steden wordt bezorgd met onze bezorgpartner DHL.

De waardering van de mensen is enorm
“We rijden dus eigenlijk op groengas en bruine boterhammen”, concludeert Marieke Snoek, algemeen directeur van Fietskoeriers.nl. “Het is fantastisch om terug te horen van de koeriers hoe enthousiast de mensen zijn waar we bezorgen. Juist dat is ook veel waard voor de webshops waar we voor werken.”

98% wordt bezorgd bij eerste poging
Inmiddels bestaat Fietskoeriers.nl ruim twee jaar en heeft het zich al ruimschoots bewezen. 98% van de pakketjes wordt bij de eerste poging bezorgd. “Dat hoge percentage komt ook omdat de klant tot het laatste moment het afleveradres mag wijzigen. We fietsen graag een stukje om en dan hoeven we ook niet de volgende dag terug te komen met datzelfde pakketje”, legt Marieke uit.

Meer steden volgen
Fietskoeriers.nl is ambitieus. “Meer steden zullen volgen. Het peloton groeit en daar wordt volgens mij iedereen beter van, want fietsen maakt de wereld mooier.” Aldus Marieke Snoek.

Over Fietskoeriers.nl
Fietskoeriers.nl is een samenwerking tussen 22 fietskoeriersbedrijven. Cycloon Post & Fietskoeriers is eigenaar in het platform en voert de directie. Fietskoeriers.nl werd in maart 2017 door een vakjury van Thuiswinkel.org verkozen tot meest innovatieve initiatief in de e-commerce.