Marieke Snoek duurzame koploper

Marieke Snoek, algemeen directeur bij Cycloon en founder/co-eigenaar van Fietskoeriers.nl, is een duurzame koploper! Ze behoort tot de 100 duurzame jongeren (DJ100) die aantonen waarom een duurzame toekomst mogelijk is.

DJ100 Bekendmaking

Na een intensieve zoektocht en pittige selectie heeft de jury 100 duurzame jonge ondernemers geselecteerd. Vrijdagavond is de top honderd lijst feestelijk gelanceerd. Alle DJ100’ers van 2017 hebben een uniek ontworpen DJ100 ring ontvangen, gemaakt met een 3D printer, uiteraard van gerecyclede plastic.

Werken aan een Duurzamer Nederland

De lancering van de lijst met de 100 duurzame jonge ondernemers is de start van een initiatief, waarin de duurzame koplopers o.a. met jonge politici gaan netwerken voor meer impact. Zo gaan de jonge ondernemende DJ100’ers in augustus in gesprek met Jan Terlouw en met jong politici over het Manifest wat onder leiding van Terlouw is opgesteld voor een duurzamer Nederland. Samen zullen zij zowel vanuit politiek als ondernemers perspectief kijken hoe de “BV Nederland” kan verduurzamen. Op Duurzame Dinsdag dagen de voorzitters van de vijf transitieagenda’s van het Rijksbrede programma Circulaire Economie de DJ100 uit om hun toekomstvisies over Nederland te delen. Een unieke kans om mee te denken over de ontwikkeling en realisatie van een circulaire economie in Nederland vóór 2050.

De Duurzame Jonge 100 wordt georganiseerd door SustainableMotion; een innovatief projectbureau voor de vragen van de toekomst. Meer informatie over de DJ100 is te vinden op www.dj100.nl, Facebook en Twitter.

Marieke's pagina op de site van de Duurzame Jonge 100 vind je hier.

o.a. RTV OostDe Stentor en het AD schreven al een mooi artikel over Marieke en de Duurzame Jonge 100.