DPD levert pakketten nu ook op de fiets

DPD Nederland bezorgt nu ook pakketten op de fiets. Voor deze nieuwe bezorgoptie werkt DPD samen met Fietskoeriers.nl. De dienst is nu in Eindhoven beschikbaar voor zowel de zakelijke markt als consumenten. DPD en Fietskoeriers.nl verstevigen hun marktpositie op het gebied van duurzame pakketbezorging, zeker met de uitbreiding naar de rest van Nederland in het vooruitzicht.

Om uitstoot van transport te compenseren, financiert DPD groene en duurzame stroomprojecten door CO2-rechten aan te schaffen. Samen met EcoAct, Europees leider in de CO2-markt, heeft DPD een compensatieprogramma opgezet dat voldoet aan de meest strenge internationale standaarden.

De samenwerking met Fietskoeriers.nl sluit hierbij aan maar gaat verder dan dat: deze bezorgoptie is bij uitstek geschikt voor de slimme belevering van steden. Ook bij files kan een snelle levering worden geboden. Meer dan 74% van de Nederlandse bevolking woont in een stad. Fietskoeriers.nl belevert nu in vier gebieden in Eindhoven met elektrische vrachtfietsen en de grote pakketten met een elektrische auto. DPD bezorgt elke dag aan een groeiend aantal klanten pakketten en reduceert door de samenwerking met Fietskoeriers.nl haar impact op de weg. Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Elke dag stellen we alles in het werk om pakketten snel en naar wens van de klant te bezorgen. De samenwerking met Fietskoeriers.nl stelt ons in staat om het leven in een stad aangenamer te maken en gelijktijdig onze verplichting tegenover het milieu te respecteren. Het is weer een mooie stap naar duurzame, CO2 neutrale bezorging aan onze klanten.” 

“Deze samenwerking past perfect in onze strategie om dé vervoerder van de laatste kilometer te zijn”, aldus commercieel directeur Colette van Boxtel van Fietskoeriers.nl. “Zie ons als hét white label van de last mile. Wij bezorgen voor iedereen. Zo krijg je fossiele voertuigen de stad uit en maak je de stad leefbaarder. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen van een internationale partij als DPD?”

Over DPD
DPD Nederland is onderdeel van DPDgroup, het tweede grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Door innovatieve technologieën en lokale kennis biedt DPD de best mogelijke ervaring voor zowel verzendende als ontvangende klanten. DPD’s toonaangevende Predict service zet de nieuwe standaard in de bezorging van pakketten. Klanten worden in detail geïnformeerd over het tijdvak van één uur waarin bezorging plaatsvindt.
Als onderdeel van DPDgroup heeft DPD in Nederland toegang tot meer dan 28.000 lokale Pickup parcelshops in Europa, waarvan 1700 in de Benelux. DPD levert naar meer dan 230 landen wereldwijd waarbij 60.000 mensen samenwerken om per dag meer dan 4 miljoen pakketten te bezorgen. DPDgroup is het pakketbezorgingsnetwerk van de Franse La Poste groep. Voor meer informatie: www.dpd.nl.

Over Fietskoeriers.nl
Fietskoeriers.nl is de eerste en enige landelijk dekkende pakketdienst op de fiets. In 30 steden op de fiets en erbuiten worden pakketten meegegeven aan een duurzame autokoerierpartner. Zo’n 600 fietskoeriers staan dagelijks klaar om de pakketjes te bezorgen. Fietskoeriers.nl is een samenwerkingsverband tussen 18 fietskoeriersbedrijven. Fietskoeriers.nl is hét white label van de last mile..

(Noot voor redactie, niet voor publicatie)

Meer informatie
Bijgevoegde foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pieter Smits
M: +31 6 46144994
E: pieter.smits@dpd.nl

Willem Boverhof
M: +31 6 20614469
E: w.boverhof@fietskoeriers.nl