Enthousiaste Verkoper Fietskoeriers.nl

“Wat het werken voor Fietskoeriers.nl mooi maakt is dat je met een enthousiast en gedreven team bouwt aan een supergave dienst, in een booming markt waarin kansen voor het oprapen liggen. De vrijheid die je krijgt om vanuit jouw expertise een aanvulling te zijn in het team vraagt om verantwoordelijkheid, maar maakt dat we met z’n allen het beste in elkaar naar boven brengen.”

Thomas van Maanen – Productmanager Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is dé specialist op het gebied van de first en last mile in de stad. Wij bundelen de krachten van tientallen fietskoerierbedrijven in Nederland en zetten daarmee een voet tussen de deur in de e-commerce branche. Nu al bezorgen we met ons eigen bezorgnetwerk dagelijks duizenden pakketjes voor webshops op de fiets. Maar we willen meer. Fietskoeriers.nl staat voor een efficiënte en duurzame belevering van onze steden. Als white label partij voegen we de logistieke stromen van verschillende partijen samen in onze hubs aan de rand van de stad en rijden we deze op de fiets de stad in. Zo fietsen wij onze steden groen en maken we de wereld met elke gereden kilometer een stukje mooier.

Ons peloton groeit. We wonnen in 2017 als startup de Game Changer Award tijdens de Shopping Awards voor ons unieke concept op het gebied van groene pakketbezorging voor winkels en webshops. Het afgelopen jaar hebben we vele nieuwe klanten aan kunnen sluiten, maar er valt nog veel meer te halen. Om die reden zijn we dan ook op zoek naar een:

Enthousiaste Verkoper Fietskoeriers.nl

40 uur

De functie van verkoper
Als verkoper bij Fietskoeriers.nl ben je verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe e-commerceklanten door het hele land. Je benadert winkels en webshops actief om ze warm te maken voor duurzame pakketbezorging op de fiets. Je bent hierbij een gesprekspartner op niveau die meedenkt met de klant en Fietskoeriers.nl op enthousiaste en doortastende wijze aan de man weet te brengen. Je bent daarom ook supergoed op de hoogte van alle operationele en technische mogelijkheden binnen het bezorgnetwerk van Fietskoeriers.nl, waardoor je voor iedere klant een passende oplossing hebt.

De eerste maand
In de eerste maand wordt je ondergedompeld in Fietskoeriers.nl. Je gaat fietsen, sorteren en draait mee op de klantenservice. Je gaat ervaren hoe gaaf eindklanten het vinden om een fitte fietskoerier aan de deur te krijgen. Je loopt mee met overleggen en leert alle technische en operationele ins en outs van het bedrijf kennen. In die eerste maand stel je je aanvalsplan op. Wat heb je nodig en hoe wil je je doelen bereiken. In het teamoverleg presenteer en bespreek je je aanvalsplan. Van daaruit ga je los. Jij bent de kopman in je eigen wedstrijd. Je teamgenoten halen de bidons, stoppen af of sleuren voor jou op kop. Jij moet het afmaken.

Hoe jouw werkdag als verkoper bij Fietskoeriers.nl eruit kan zien
Op kantoor aangekomen begin je direct met de voorbereiding van een tweetal afspraken die later die ochtend gepland staan. Twee leuke potentiële klanten die je over de telefoon enthousiast hebt weten te maken voor pakketbezorging op de fiets. Met de bedrijfsleider spreek je nog kort de operationele mogelijkheden door voor het ophalen van de pakketten. Ook check je nog snel van welke webshopplatforms de prospects gebruikmaken, zodat ze via onze plugins optimaal geïntegreerd kunnen worden in ons netwerk. Je hebt alles dat je wilt bespreken op een rijtje. Tijd om op pad te gaan.
In het gesprek weet je met jouw enthousiasme Fietskoeriers.nl te pitchen aan je gesprekspartners. Al snel merk je dat het enthousiasme aanslaat en doet steeds concretere voorstellen over hoe de samenwerking er op verschillende vlakken uit zou kunnen komen te zien. Met het verzoek op zak om een offerte uit te brengen ga je weer richting kantoor. Eenmaal aangekomen ga je meteen aan de slag om ze een mooi voorstel op de mail te zetten. Je hebt er een goed gevoel over!
In de middag schuif je aan bij je collega’s van Fietskoeriers.nl voor een salesoverleg. In het overleg bespreek je de resultaten van de afgelopen maand, wissel je ervaringen uit met je collega’s en benoem je ook een aantal aandachtspunten die je via signalen van een klant hebt opgevangen. Uiteraard benoem je ook de leuke gesprekken van die ochtend.
Met een nieuwe dosis energie die je van je collega’s hebt overgehouden ga je er aan het eind van de middag nog even voor zitten om de leadlijst die je de afgelopen tijd zorgvuldig hebt opgebouwd af te bellen en zo je salesfunnel gevuld te houden. Na ieder gesprek documenteer je netjes wat er is besproken en zet je een opvolging in je agenda. Zo regel je aan het eind van de dag toch nog mooi even een afspraak voor de week erop!
De dag is voorbij gevlogen. Met een lekker gevoel stap je op de fiets en keer je huiswaarts.

Onze nieuwe collega:

 • Is in het bezit van een gezonde dosis energie!
 • Weet de visie van Fietskoeriers.nl op een overtuigende manier over te dragen.
 • Maakt realistische verkoopdoelen en kan dit omzetten in concrete acties.
 • Is zich snel bewust van de operationele en technische mogelijkheden van Fietskoeriers.nl.
 • Weet in een snel groeiende organisatie goed te functioneren en kan zijn of haar plek snel eigen maken.
 • Denkt in oplossingen en kansen.
 • Is innovatief en denkt actief mee om Fietskoeriers.nl sterker te maken.
 • Neemt eigen verantwoordelijkheid en werkt transparant.
 • Stelt teamprestaties voor eigenbelang.
 • Heeft het liefst enige ervaring als verkoper/accountmanager, maar het is geen must.
 • Heeft minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Is het liefst woonachtig in de regio Zwolle.

Deze baan jou op het lijf geschreven?
Solliciteer dan direct! Vertel ons in een overtuigende motivatiebrief waarom wij jou niet mogen laten lopen! Je brief mag je richten aan Arjan Engbers en kun je mailen naar personeel@cycloon.eu onder vermelding van “Sollicitatie Verkoper Fietskoeriers.nl”. Vergeet ook vooral je CV niet mee te sturen! Reageren kan tot 2 juli.

Heb je toch nog vragen over de functie, of de sollicitatieprocedure? Bel dan gerust naar 085 - 2733 273.

Succes!