We doen er alles aan om je pakket op tijd te bezorgen. Toch kan er door drukte lokaal vertraging zijn. We vragen om je begrip. Zie ook de veelgestelde vragen >

Track & Trace

Fietskoeriers.nl volgt de officiële RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus. Naast de richtlijnen vanuit de overheid hebben we bij Fietskoeriers.nl een aantal extra voorschriften om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Je leest er hieronder meer over.

Bezorging pakketten gaat door

We gaan door met alle activiteiten die nodig zijn voor het bezorgen van pakketten zolang dit past bij de richtlijnen van de overheid. We houden ons bezorgnetwerk zo veel mogelijk in stand zodat we o.a. belangrijke stukken kunnen blijven bezorgen. Het RIVM heeft aangegeven dat er geen bewijs is dat mensen door post en pakketten besmet zijn geraakt en raden in het algemeen aan om regelmatig je handen te wassen. Zie ook de informatie op de website van het RIVM.

Maatregelen

Dit zijn de maatregelen van Fietskoeriers.nl:

  • Onze fietskoeriers bewaren afstand (tenminste 1,5 meter) en hebben geen fysiek contact tijdens het ophalen en bezorgen van pakketten.
  • Onze fietskoeriers gaan niet meer naar binnen om een pakket af te leveren.
  • Kunnen we een pakket na de eerste bezorgpoging niet bezorgen én is het extreem druk? Dan kan het zijn dat we het pakket de volgende dag overdag tussen 9.00 en 17.00 uur aanbieden.
  • De handtekening voor ontvangst vervalt. De fietskoerier vraagt aan de deur naar de naam van de ontvanger, controleert deze met de naam op het pakket en noteert de naam van degene aan de deur in het handtekeningvak.
  • Voor aangetekende stukken of pakketten die Extra Zeker verzonden zijn, hanteren we dezelfde werkwijze zodat er geen fysiek contact is. Onze fietskoerier vraagt toestemming van de ontvanger om te tekenen voor ontvangst. Daarnaast vraagt hij de laatste 3 cijfers van je legitimatiebewijs en noteert deze in het handtekeningvak.
  • Veel bedrijven zijn dicht. Op bedrijfsadressen doen we daarom één afleverpoging. Kan er niet bezorgd worden, dan gaat het pakket retour afzender.
  • Uiteraard is er ook bij Fietskoeriers.nl extra aandacht voor het gezond en veilig houden van de werkomgeving. Onze vestigingen en materialen zoals het stuur, de bak van de vrachtfiets en telefoons worden extra schoongemaakt.

Deze werkwijze zullen we handhaven zolang dit past bij de richtlijnen van de overheid en passen we verder aan als dat nodig is.

Veelgestelde vragen