Track & Trace

Fietskoeriers.nl volgt de officiële RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus. Naast de richtlijnen vanuit de overheid hebben we bij Fietskoeriers.nl een aantal extra voorschriften om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De veiligheid van onze collega's en jou staat voorop!

Bezorging pakketten gaat door

We gaan door met alle activiteiten die nodig zijn voor het bezorgen van pakketten zolang dit past bij de richtlijnen van de overheid. We houden ons bezorgnetwerk zo veel mogelijk in stand zodat we o.a. belangrijke stukken kunnen blijven bezorgen. Het RIVM heeft aangegeven dat de kans dat het coronavirus zich verspreid via pakketjes heel klein is. Regelmatig je handen wassen helpt om het risico verder te verkleinen. Zie ook de informatie op de website van het RIVM.

Coronamaatregelen bij Fietskoeriers.nl

  • Onze fietskoeriers bewaren afstand (tenminste 1,5 meter) en hebben geen fysiek contact tijdens het ophalen en bezorgen van pakketten. De fietskoerier belt aan en zet het pakket voor de deur op de grond neer. Bij regen en sneeuw zal de fietskoerier aanbellen en het pakket vasthouden. Zodra jij opendoet, zal de fietskoerier vragen om afstand te nemen en het pakket over de drempel binnen neerzetten.
  • Onze fietskoeriers gaan niet naar binnen om een pakket af te leveren.
  • Kunnen we een pakket na de eerste bezorgpoging niet bezorgen én is het extreem druk? Dan kan het zijn dat we het pakket de volgende dag overdag tussen 9.00 en 17.00 uur aanbieden.
  • De handtekening voor ontvangst vervalt. De fietskoerier vraagt aan de deur naar de naam van de ontvanger, controleert deze met de naam op het pakket en noteert de naam van degene aan de deur in het handtekeningvak.
  • Voor aangetekende stukken of pakketten die Extra Zeker verzonden zijn, hanteren we dezelfde werkwijze zodat er geen fysiek contact is. Onze fietskoerier vraagt toestemming van de ontvanger om te tekenen voor ontvangst. Daarnaast vraagt hij de laatste 3 cijfers van je legitimatiebewijs en noteert deze in het handtekeningvak.
  • Veel bedrijven zijn dicht. Op bedrijfsadressen doen we daarom één afleverpoging. Kan er niet bezorgd worden, dan gaat het pakket retour afzender.
  • Uiteraard is er ook bij Fietskoeriers.nl extra aandacht voor het gezond en veilig houden van de werkomgeving. Onze vestigingen en materialen zoals het stuur, de bak van de vrachtfiets en telefoons worden extra schoongemaakt.

Deze werkwijze zullen we handhaven zolang dit past bij de richtlijnen van de overheid en passen we verder aan als dat nodig is.

Mogelijke vertraging van je pakket

Impact op onze bezorging

Onze fietskoeriers trappen flink door om het sterk aantal toegenomen pakketten op tijd te bezorgen. De extra drukte en de coronamaatregelen die we hebben genomen, zorgen ervoor dat jouw pakket mogelijk iets later wordt bezorgd dan je van ons gewend bent. Soms zie je dat het bezorgmoment verschuift. We hopen op je begrip.

Houd de track & trace in de gaten voor specifieke informatie over de status van je pakket en check ons overzicht voor de gebieden waar vertraging mogelijk is.

Overzicht mogelijke vertragingen